Konservativ tager borgmesterpost i Allerød

Allerød nye borgmester hedder Jørgen Johansen, og han blev overraskende valgt allerede i første runde.

  Den konservative Jørgen Johansen er Allerøds nye borgmester efter nogle dramatiske uger blandt kommunens politikere.

Noget overraskende blev borgmesteren valgt allerede i første afstemningsrunde, flere havde elles frygtet tre afstemningsrunder og en ydmygende lodtrækning.

Det var De Konservative selv, der 28. november pegede på en ny borgmesterkandidat i stedet for Erik Lund for at få løst den fastlåste situation. Operationen lykkedes.

Der var allerede onsdag enighed om politikken i Allerød Kommune, og nu er der også enighed om et flertal for en ny borgmester.

De Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgik en alliance inden valget om, at borgmesterposten skulle gå til det største parti.

De Konservative blev med seks mandater kommunens største parti ved valget, og siddende borgmester Erik Lund troede derfor, at han skulle have posten med opbakning fra Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Men Venstre brød aftalen på valgnatten, da muligheden for selv at få borgmesterposten bød sig i første omgang med støtte fra Dansk Folkeparti.

Enhedslisten har siddet med den afgørende stemme, men har hverken villet støtte Venstres kandidat John Køhler eller De Konservatives kandidat Jørgen Johansen.

Borgerne i Allerød har været vrede over politikernes magtkampe og tirsdag gik flere af dem i fakkeltog i frustration over, at kommunens politikere ikke kunne blive enige om, hvem der skulle være borgmester.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis stemte den socialdemokratiske Lea Herdal på Jørgen Johansen og tippede dermed balancen til 11-9. Hun har tidligere stemt på John Køhler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere