Kommuner omkring København helt i top på ny liste over huspriser

Huspriser i København steget med 72 procent siden 2010.

Kartoffelrækkerne i København - byen, hvor huspriserne er steget med 72 procent siden 2010. Foto: Skråfoto/Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

For syvende år i træk er huspriserne i Danmark steget. Den største procentvise ændring i huspriserne oplever Københavns Kommune, hvor priserne er steget med 72,7 procent siden 2010.

Det oplyser Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse fra  boligsiden.dk.

Læs også Boligpriser: Bydel med metro giver naboer baghjul

- Krisen på boligmarkedet satte først ind i hovedstadsområdet, som omvendt også blev det sted, der kom sig hurtigst over krisen. Og siden er priserne fortsat steget. Derfor er det heller ikke overraskende, at det netop er hovedstadskommunerne, der præger top 10 i denne opgørelse, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hovedstadskommuner i front

Efter København har Tårnby, Gentofte, Rødovre, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Hvidovre, Herlev, Solrød og Brøndby Kommuner oplevet de procentvise største stigninger i huspriserne siden 2010.

Læs også Hovedstadens skyhøje boligpriser spreder sig

Prisstigningen på 72,2 procent i København svarer til, at standardhuset på 140 kvadratmeter her kostede 3,1 millioner kroner i 2010 - i dag koster 5,4 millioner kroner for et tilsvarende hus. Altså en forskel på 2,3 millioner kroner. 

Se oversigt her:

  Foto: Boligsiden.dk

Her kan du finde tallene for din kommune: 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik