Kommuner fyrer private jobcentre

Danmarks to første og eneste privatiserede jobcentre har så dårlige resultater med at få ledige i job, at det ene firma har fået sparket, og det andet skal betale millioner retur til kommunen. Det skriver Politiken torsdag.

I Gribskov Kommune har firmaet Ramsdal A/S det fulde ansvar for alle arbejdsløse, men firmaet har præsteret så ringe, at det nu skal betale en bod 3,8 millioner kroner.
I Køge har det hollandske firma Agens siden 2008 stået for jobindsatsen for halvdelen af de arbejdsløse. Men resultaterne har ikke været gode nok, og derfor besluttede Køge Kommune i onsdag at fyre Agens.
»Vi kan ikke længere forsvare at fortsætte som nu over for de 1.700 ledige borgere, der hører under Agens. Siden projektets start i april 2008 har Agens ikke levet op til vores forventninger, og det er gået ned ad bakke for vores samlede arbejdsmarkedsindsats. Udviklingen har været væsentligt dårligere end på landsplan«, siger Køges borgmester, Marie Stærke (S), til Politiken.
På baggrund af de dårlige resultater og uenighed om, hvem der skylder millioner til hvem, har et enigt byråd derfor besluttet, at jobindsatsen igen bliver kommunal.
»Vi risikerer nu at betale et tocifret millionbeløb til et privat jobfirma. Det vil koste os meget mere, end hvad vi kunne have sparet ved at bruge et privat firma«, siger Marie Stærke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere