Kommune til hjemløse: Gem kvitteringerne

Hvis en hjemløs i Helsingør Kommune vil beholde sin kontanthjælp, så skal han eller hun frem over huske at gemme kvitteringerne på dagligvareindkøb som dokumentation.

De hjemløse i Helsingør skal fremover kunne fremvise dokumentation, hvis der hos en sagsbehandler opstår tvivl om, hvorvidt den hjemløse har opholdt sig inden for kommunegrænsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det kan være dokumentation i form af boner fra supermarkeder, der skal kunne fremvises, ellers risikerer den hjemløse at bliver frataget sin kontanthjælp.

Det var den besked, som 49-årige Tina Regina Gosc fik af Helsingør Kommune. Hun er der er uden fast bopæl, og havde netop afleveret en bopælserklæring, der angiver, hvor hun havde befundet sig den sidste måned.

Hun er født og opvokset i Helsingør, kender sagsbehandlerne i kommunen og har familie på to adresser i byen, hvor hun somme tider overnatter. Tina Regina Gosc er rystet over kravet:

- Jeg er ikke ude på at snyde nogen, og jeg har altid været ærlig. Men de træder på mit privatliv ved at bede mig om det her, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Hos Borgerservice forstår man godt frustrationen, men kan ikke se andre muligheder for at kontrollere, om de hjemløse har opholdt sig i en anden kommune, mens de har fået kontanthjælp i Helsingør.

- Folk skal kunne oplyse, at de er i kommunen. Det er ikke os, der bestemmer det, men lovgivningen, siger Anne Kyung Nielsen, områdeleder i Borgerservice.

Hun medgiver, at det kan være grænseoverskridende, og hun understreger, at det ikke handler om at snage i de hjemløses indkøbsvaner, men udelukkende skal være en dokumentation for, hvor den hjemløse har opholdt sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere