Kommune løber fra aftale med idrætten

Det er et brud på aftalen, når Jyllinge Tennis Klub skæres med 90.000 kroner for at være med til at dække underskuddet på halvanden til to millioner kroner i kommunens park- og vejafdeling. Det mener formand for Roskilde Idræts Union (RIU), Ove Pedersen, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Kommunen løber fra aftalen med idrætten. Vi er blevet lovet, at vi skulle være med til at finde de områder, der skulle spares på, og det har aldrig været meningen, at tennisklubberne skulle være med til at dække underskuddet, siger han.
De 90.000 kroner, som Jyllinge Tennis Klub skæres med i årligt driftstilskud, sker både som følge af underskuddet i park og vej, men også fordi området skal harmoniseres, så alle klubber efter kommunesammenlægningen tildeles penge efter samme model.
RIU's formand undrer sig dog over, at underskuddet er steget til op mod to millioner kroner.
- Vi fik at vide, at beløbet var 600.000 kroner, og at meget af det kunne findes i fodboldklubberne. Jeg forstår ikke helt, at beløbet nu er oppe på halvanden til to millioner kroner. Dem kan man ikke pludselig tørre af på tennisklubberne. Jeg ved godt, at vi ikke kommer udenom harmoniseringen, men jeg stejler over, at nedskæringen også skal dække en del af underskuddet, siger Ove Pedersen.
Gitte Kronbak (V), der er leder af fritids- og idrætsafsnittet i Roskilde Kommune, kan ikke på nuværende tidspunkt kommentere på forløbet omkring harmoniseringen af tennisområdet og underskuddet i park og vej. Hun indkalder Ove Pedersen til et møde senest i næste uge.
Gitte Kronbak vil ikke debattere med RIU's formand i avisen, men hun forklarer dog, at nogle ting er blevet blandet sammen, og at underskuddet i park og vej ikke er oppe på halvanden til to millioner kroner.
De forskellige udmeldinger undrer Ove Pedersen, der reagerer efter at have læst kommunens tidligere udmeldinger i DAGBLADET i lørdags.
- Det skaber forvirring, at de ændrer beløbets størrelse, og når jeg ikke har hørt noget fra kommunen, må jeg kommentere på det, jeg læser i avisen, siger Ove Pedersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere