Kommune forbyder plankeværk

Rudersdal Kommune vil forbyde sine borgere at sætte et plankeværk op ud mod vejen. Sådan hedder det i en ny fast retningslinje, som bliver skrevet ind i kommuneplanen. Årsagen er, at hegn skæmmer helheden på villavejen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg vil sammenligne det med et smukt smil. En smuk række af grønt ud mod vejen er som et perfekt tandsæt. Men står der pludselig et højt raftehegn midt i det hele, så ligner det et hul i tandrækken, og så er smilet ikke så kønt længere. Det er derfor, vi har skrevet det ind i kommuneplanen, at afskærmning ud mod vejen skal være grøn, siger formand for Byplanudvalget, Erik Mollerup (V).

Det betyder, at borgerne skal spørge kommunen om lov først, hvis man ønsker at skærme haven af med hegn eller mur direkte ud mod en vej eller en sti. Kommunen vil dog godt tillade, at man opsætter hegn, hvis blot det foregår inde på egen grund, bagved en hæk eller anden beplantning. Her er reglen blot, at hegnet højest må være 1,80 meter højt, så det ikke kan ses udefra.

Anne Wilhelm Hansen, der bor på den eksklusive villavej Dronninggårds Allé i Holte og er medlem af Holte Grundejerforening, synes det er en god idé.

- Her hos os har det været en regel i mange år. Jeg synes, det ser pænt ud, fordi det giver det ensartede grønne præg. Ellers kunne vi sætte et rødt træværk op, og naboen kunne sætte et blåt op, siger Anne Wilhelm Hansen.

Hun fortæller om en nabo, som satte et plankeværk op, men som blev tvunget til at plante en bøgehæk foran, som kunne skjule det.

- Måske skulle man have en overgangsordning, hvis man ønsker at gennemføre det alle vegne, foreslår hun.

Kommunen har nu udgivet en pjece, som skal hjælpe borgerne på vej.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere