Kødbyen i København fejrer 1 års-dag uden rotteproblemer

Kødbyen i København kan fejre 1-års dag som rotte-problemfrit område. Det skriver DR P4 København.

Det er en stor nyhed, lyder det fra miljøkontrollør Rolf Bekker fra Københavns Kommune. Det er nemlig første gang i Kødbyens historie, at der ikke har været rotteproblemer.

Kødbyen var tidligere det mest rotteplagede sted i København. Stedet var derfor nøje udvalgt til et pilotprojekt, hvor alle kloakledninger bliver gennemgået og renoveret, forklarer Rolf Bekker.

- I forbindelse med den renovering, der bekæmper vi så rotterne, og overvåger dem. Når så kloakken er renoveret, sætter vi et spærresystem i den yderste af de skelbrønde, der er, siger han til DR P4 København.

Det presser rotterne ud i hovedrørene, hvor de ikke har særlig gode muligheder for at bygge reder. Det får bestanden til at regulere sig selv.

- De vil jo så komme ud blandt andre rotter, og kæmpe i deres små klaner for hinanden og mod hinanden. Og på den måde nedregulere sig til en bestand, der er plads til, siger Rolf Bekker.

Han mener, at metoden også kan udbredes til resten af København.

- Det handler om at sektionere på samme måde som i Kødbyen. Få dokumenteret kloakken, få den renoveret, og afslutningsvist fået den afspærret. Det kan man fra karré til karré, fra gade til gade. Det tager selvfølgelig noget tid, men det arbejder vi seriøst for, siger Rolf Bekker til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere