Københavnske arkitekter vinder VM i byrum

Arkitekterne Maria Keinicke og Flemming Overgaard fra arkitektfirmaet Keingart er officielt verdensmestre i at skabe aktiverende byrum.

En løbebane lige til skoledøren på Bellahøj Skole og en skov af blå pæle til fri leg på Nørrebro er blot nogle af de projekter, som det københavnerbaserede arkitektfirma Keingart står bag.

I dag tirsdag flyver det to arkitekter Maria Keinicke og Flemming Overgaard til Köln for at få overrakt den Internationale Olympiske Komités (IOC) guldmedalje for et atletikanlæg i Odense. Ikke nok med, at de danske arkitekter tager guld med hjem, de tager også lige bronze for et projekt i Aalborg.

Det er den internationale olympiske komité og den internationale Association for Sports and Leisure Facilities, der har uddeler prisen i Köln, og atletik-eksperimentariet i Odense snupper prisen foran 125 andre byggerier som fx et VM-projekt i Brasilien og Vinter-OL i Rusland.

Når Maria Keinicke og Flemming Overgaard vender hjem fortsætter de med et hemmeligt projekt på Nørrebro, hvor der er mere arkitektonisk leg på vej.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere