København skærer ned på demokratiet

Københavns Kommune barsler med et forslag om at spare mere end hvert fjerde borgermøde væk. Derudover vil kommunen droppe at annoncere forud for nye bygge- og anlægsprojekter. Sammenlagt håber kommunen at kunne spare 700.000 kroner på information til borgerne. Det fortæller LORRY.

Det bekymrer københavneren Niels-Jørgen Diemer. For et par måneder siden læste han i den lokale avis, at kommunen ønsker at ændre lokalplanen ved Kalkbrænderihavnsgade, så udsigten fra hans tagterrasse vil blive skæmmet af en seks etagers høj bygning.
- Jeg mener, det er forkasteligt, fordi så kan vi slet ikke blive draget ind i processen.

Så sent som i går var Niels-Jørgen Diemer til borgermøde om byggeprojektet. Han mener, at det var hans eneste reelle mulighed for at blive hørt.
-Vi vil være lidt mere kritiske med, hvornår der er behov for et borgermøde, og hvornår der ikke er behov for et borgermøde, siger Centerchef i Center for Bydesign, Simon Kjær Hansen.

I stedet for annoncer og borgermøder, vil kommunen informere via internettet, men det mener Niels-Jørgen Diemer ikke er nok.
-Hvis det kun kommer ud på hjemmesiderne, så tror jeg ikke, der er ret mange, der lægger mærke til det. Og så lige pludselig, så kommer det som en overraskelse, at der er stukket en spade i jorden et sted eller et andet sted.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere