København satser stort på endnu flere grønne tage

Københavns Kommune satser stort på flere grønne tage i fremtiden, som den mener både kan være med til at løse storbyens problemer i forhold til klimaændringer, og så er de både en æstetisk og rekreativ gevinst.

I København er der i øjeblikket 30.000 kvm grønne tage, og der kommer stadig flere de kommende år gennem de nye lokalplaner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ifølge projektleder på området i Københavns Kommune, Dorthe Rømø,er de grønne tage på vej frem i hele verden og det kommer også i København.

- I Tyskland har flere tyske byer mere end 100.000 kvadratmeter grønne tage, for eksempel Düsseldorf og Stuttgart. Storbyer som Chicago, London og Toronto arbejder intenst for at få flere grønne tage og har vedtaget grønne tagpolitikker.

I Portland i USA er de grønne tage en væsentlig og integreret del af byens regnvandshåndtering. Og i Schweiz har de fokus på grønne tage i forhold til det potentiale, der ligger i at skabe levesteder for planter og dyr og på den måde bidrage til biodiversiteten.

Både Lenz, Basel og Lucerne har således skrevet retningslinjer for grønne tage ind i deres plangrundlag, siger Dorte Rømø.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere