København går efter kun at ansætte langtidsledige

Københavns Kommune tager nu et drastisk skridt i forsøget på af finde stillinger til de langtidsledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet, skriver Information.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) har besluttet, at alle stillinger undtagen lederstillingerne inden for hendes forvaltning skal opslås som akutjob.

Og hvis den enkelte skole-, børnehave- eller institutionsleder ikke kan finde en langtidsledig til jobbet, så skal områdechefen godkende, at en anden får det.

»Det hjælper jo ikke nogen, at der slås en masse job op, hvis de

langtidsledige hverken kommer til samtale eller bliver ansat. Derfor har vi besluttet os for, at de rent faktisk skal ansættes.

17.000 medarbejdere i Børne- og Ungdomsvorvaltningen i Kbh.

Så kan det selvfølgelig være sådan, at en person ikke er kvalificeret. For hvis en skole søger en fysiklærer, så duer det jo ikke, at den bliver tvunget til at ansætte en lærer uden denne kvalifikation - men som til gengæld er langtidsledig. Der kan være grunde til, at man ikke skal ansætte en langtidsledig, og så snakker man med sin områdechef om det,« siger Anne Vang til Information.

Med 17.000 medarbejdere er Børne- og Ungdomsforvaltningen kommunens største af slagsen.

Beslutningen kommer, efter Københavns Kommunes økonomiudvalg den 30. januar godkendte, at borgmestrene fremover netop giver en sådan fortrinsret.

Pia Allerslev: "Det er en narresut og et cirkus"

Selv om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) tidligere har sagt god for, at den langtidsledige ikke behøver være den bedst kvalificerede i ansøgerfeltet - blot vedkommende er kvalificeret - så kalder Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, det for »forskelsbehandling«.

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) kalder det til gengæld en 'narresut' og et 'cirkus' og har ikke tænkt sig at følge eksemplet.

»Fra politisk side siger man, at man skal ansætte de her mennesker - næsten koste, hvad det vil. Men jeg vil gerne møde den leder i Københavns Kommune, som ikke vælger at ansætte den bedst kvalificerede, blot fordi nogle politikere har fået en fiks ide om at skabe nogle akutjob,« siger Pia Allerslev.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere