Kobbertyveri lammer S-togstrafikken

Pendlerne mellem Lyngby og Birkerød må skifte S-toget ud med busser her til morgen. Togene kan nemlig ikke køre nogen vegne - og for en gang skyld kan DSB ikke bebrejdes.

Kobbertyve har nemlig lammet togtrafikken på strækningen, forklarer sektionschef hos Banedanmark, Claus Christiansen til DR P4 København:

- Det viser sig, at der er nogle, der har forsøgt at stjæle en masse kabler på strækningen mellem Lyngby og Holte. De har forberedt det sådan, at de har hugget flere meter kabler i stykker, og det betyder at sporskifte og signal ikke virker.

Det lykkedes ikke tyvene at få kobberet med sig, da de blev opdaget i tyveriet. Men de nåede at ødelægge nok materiel til, at togene nu ikke kan køre.

Og det er langt fra første gang, at tyve har været på spil og afsporet S-togsdriften.

- Desværre har vi oplevet det flere gange, også i forbindelse med nyanlæg, hvor vi har depotpladser med nye kabeltromler o. lign., siger Claus Christensen.

Grunden til, at kablerne og køreledningerne er så attraktive, er indholdet af kobber, der har stor værdi og derfor kan sælges til en god pris, forklarer Claus Christiansen til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere