Katolikker trækker repræsentant fra børnehave

Den katolske Skt. Laurentii menighed i Roskilde valgte i weekenden at trække kirkens repræsentant i Sct. Josef Børnehaves bestyrelse, Annelise Nielsen. I stedet har kirken udpeget en ny repræsentant, skriver DAGBLADET Roskilde.

Beslutningen kommer efter, at Annelise Nielsen i DAGBLADET lørdag beskyldte dagsinstitutionens leder Charlotte Christensen for at modarbejde det kristne katolske grundlag, som børnehaven hviler på. Institutionen er ejet af den katolske kirke, men indgår som en del af Roskilde Kommunes pasningstilbud, og kommunen anviser børn til børnehaven.
Menighedsrådsformand Nina Lassen i Skt. Laurentii menigheden ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.
Dermed forsøger den katolske kirke i Roskilde nu tilsyneladende at lægge låg på den ballade, som er udløst af et krav fra kirken om, at børnehavens relation til den katolske kirke skal styrkes. Men for Annelise Nielsen er det ikke slut.
- Det her er et spørgsmål om, hvorvidt kristne har ytringsfrihed i Danmark. Katolicismen skal jo ikke slås i hartkorn med islam. Det er fuldstændig hysterisk, at børnene slet ikke må komme over i den katolske kirke, og en katolik må ikke fortælle dem om noget som helst, siger Annelise Hansen.
Hun fastholder samtidig sin kritik af daginstituionens leder.
- Jeg har oplevet en leder af en børnehave, som har fjernet de religiøse symboler i børnehaven, hun har forsøgt at strege børnehaven af listen over katolske institutioner i Danmark, og hun har afskaffet, at børnene kom i den katolske kirke til jul, siger Annelise Nielsen.
Sct. Josef Børnehaves leder Charlotte Christensen ønsker ikke at kommentere sagen.
Formanden for Roskilde Kommunes skole- og børneudvalg, Henrik Stougaard, slår nu samtidig fast, at forældre der er utrygge ved situationen, med kort varsel kan få flyttet deres børn til en anden institution i det centrale Roskilde.
- De signaler, der er blevet udsendt, er svære at tolke som andet end, at de børn som er kommet inden for i denne institution skal forsøges at gøres til katolikker, det er ikke ok. Ikke når der er tale om en institution med driftoverenskomst med Roskilde Kommune, siger Henrik Stougaard.
Forældrene i Sct. Josef Børnehave er indkaldt til krisemøde i morgen aften. Ifølge Henrik Stougaard har børnehaven dog meddelt, at Roskilde Kommune er uønsket til mødet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere