Jobcenters nej til ledig kostede jobmulighed

44-årige Helle Hansen fra Høje Taastrup vil i jagten på et job gerne skifte branche. Men jobcentret sagde nej til et kursus, hvilket efterfølgende kostede hende muligheden for et job. Det skriver Fagbladet 3F.

Foto: Lorry

Helle Hansen ville gerne på et kursus, som er en indgang til uddannelser og job i køkkener, fødevarer med mere. Men jobcentret sagde nej, idet Helle Hansens dagpenge ville udløbe, så hun ikke kunne fuldføre kurset på dagpenge.

- Jobcentret har sagt til mig, at jeg kun kunne få kurset, hvis jeg var garanteret job bagefter. Eller jeg kunne få SU og SU-lån. Men det har jeg ikke råd til som enlig mor, fortæller Helle, der inden da havde kontaktet flere arbejdsgivere i branchen.

- Nogle måneder senere ringede en smørrebrødsforretning, som godt ville have mig, hvis jeg havde fået kurset.

Helle Hansen oplyser også, at hun har bedt om et andet, billigere kursus, men med samme svar fra Jobcentret. I dag er hun i løntilskud i en privat kantine.

Jobcentret i Høje Taastrup oplyser i en kommentar til Fagbladet, at ledige typisk vil være dækket af SU eller elevløn.

- Men vi opfordrer Helle Hansen til at kontakte os, hvis hun har brug for en uddybning af vejledningen om udløb af hendes dagpengeret, da vi ikke kan genkende udlægningen i artiklen, skriver jobcentret.

Høje Taastrup Kommune er ifølge nye tal fra 3F den kommune, der i 2012 brugte færrest penge på aktivering af ledige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik