Indbrudskurven er knækket

Færre indbrud: For tredje år i træk falder antallet af indbrud i Nordsjælland. Mere borgerinddragelse og fælles efterforskning er noget af forklaringen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I løbet af det seneste år har færre nordsjællændere oplevet at få deres bolig gennemrodet af ubudne gæster i forhold til de foregående to år. I Nordsjællands Politikreds blev der sidste år anmeldt 5378 indbrud i beboelse, hvilket er knap 600 færre end 2012 og næsten 900 færre end 2011.

Udviklingen kommer i en tid, hvor politiet gennem de seneste år har oprustet kraftigt med at inddrage borgerne ved hjælp af sociale medier og sms-kæder.

- Det er en rigtig god idé, da det er umuligt for os at være alle steder. Samtidig får det borgerne til at tænke over, hvordan de selv sikrer deres eget hus bedst muligt, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo.

Han er leder af politienheden Task Force Indbrud, som blev skudt i gang 1. marts 2012. Siden har enheden opsporet organiseret kriminalitet på hele Sjælland. Det drejer sig om alt fra rockere til omrejsende kriminelle, som ofte går efter letomsættelige varer i private hjem. Ifølge Karl Erik Agerbo falder antallet af indbrud i beboelse generelt over hele landet, selv om det er politiets opfattelse, at der kommer flere til landet for at begå indbrud.

- Det er rigtigt positivt, at vi har knækket koden, når det samtidig er vores fornemmelse, at der kommer kriminelle hertil. Vi har det seneste år haft langt flere sigtelser af omrejsende kriminelle, siger Karl Erik Agerbo.

Statistikken omfatter indbrud i villaer, lejligheder, værelser og landejendomme samt sommerhuse med helårsstatus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere