Ikke kun i kirke om søndagen

Kirkegængerne i Roskilde Stift kan se frem til gudstjenester på utraditionelle tidspunkter også i 2013.

Biskop Peter Fischer-Møller har nemlig besluttet at fortsætte det forsøg, som har kørt nu i halvandet år. Forsøget har åbnet mulighed for at eksperimentere med fx tidspunkter for gudstjenester, så søndag formiddags traditionelle kirkegang kan afløses eller suppleres med gudstjenester søndag eftermiddag, på hverdagsaftener eller andre tidspunkter.

- Vi har udelukkende fået positive tilbagemeldinger på forsøget, og det bliver også afspejlet af, at mange ønsker at fortsætte med den fleksibilitet, som forsøget åbner for. Det giver nogle frihedsgrader, som både menighedsråd og præster synes er værdifulde. Derfor har vi givet tilladelse til, at forsøget fortsætter næste år. Vi skal høste mere erfaring, før vi i givet fald laver noget mere permanent og konkret, siger Peter Fischer-Møller til DAGBLADET Roskilde.

Han vurderer, at det er op imod halvdelen af stiftets pastorater, som udnytter de muligheder, forsøget giver. Især er det de én-præstbetjente flerpastorater, som udfolder kreativitet med det overordnede mål at få flere til at benytte kirken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere