Hundeejer fik bøde efter bid

En hundeejer i Karlslunde har fået en bøde for ikke at have hegnet sin have så godt ind, at hans hund ikke kunne komme ud af den. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Den 53-årige mand har haft sin schæferhund, siden den var hvalp for fire år siden, og ifølge hans forklaring i Retten i Roskilde er hunden aldrig tidligere sprunget over hegnet. Men det gjorde den 24. november sidste år.
Hunden var lige blevet lukket ud af bilen, der holdt i mandens carport, da han selv gik ind for at hente en jakke, og da han kom ud igen 20 sekunder senere, var schæferen sprunget ind over hegnet til naboen, derfra videre til naboens bagbo, hvor den bed fat en kvindes betydeligt mindre og meget støjende hund og ruskede den, så den bagefter måtte behandles på en dyreklinik.
Hundeejerne kender hinanden og gav begge i retten udtryk for, at deres hunde nok aldrig bliver perlevenner. Ifølge kvinden havde schæfer-ejeren også givet udtryk for, at hans hund ville være i stand til at springe over hegnet, hvis den ville, men han henholdt sig til, at højden på 90 centimeter var den højeste, han kunne have uden at have fået dispensation.
Retten fandt, at en så beskeden højde under alle omstændigheder var åbenlyst utilstrækkelig til at holde en hund af den størrelse inde i haven, og derfor blev schæferens ejer dømt til at betale en bøde på 4000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere