Hunde mejet ned i mørket – nu udsender dyreorganisation kraftig appel

Når urene stilles til vintertid, fordobles antallet af påkørte hunde. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at huske reflekser og lys på dyrene.

Søndag d. 27. oktober blev urene igen stillet til vintertid, hvilket for mange dyreejere betyder, at lufteturene nu foregår i mørke.

Og når mørket sænker sig, bliver det som bekendt også sværere at se hinanden i trafikken.

Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse nu kæledyrsejere til ikke kun at gøre sig selv synlig i mørket, men også give dyrene reflekser eller lys på, når I bevæger jer ud.

- Det er vigtigt at sørge for reflekser eller lys på sine dyr, når man går tur med dem i skumring eller dæmring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Reflekstips til hundeejere:

Opfordringen gælder ikke kun hunde og heste men alle dyr, som bliver luftet i trafikken. Dyr er fysisk meget tættere på jorden, end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist.

300 påkørte hunde årligt

Tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser tydeligt, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. De sidste to år er antallet af påkørte hunde i november og december dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året.

I alt modtager vagtcentralen omkring 300 henvendelser om året om påkørte hunde.

De henvendelser som Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral får, er primært om hunde der er stukket af fra haver eller ejer på gåturen.

Derfor råder Dyrenes Beskyttelse til både at have refleks eller lys på snoren og på dyret selv.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere