Hospitalsdirektør: Derfor bruger vi kun halalkød

I otte-ti år har Hvidovre Hospital udelukkende brugt halalslagtet oksekød uden en eneste klage fra patienter.

Hvidovre Hospital har i otte til 10 år udelukkende brugt halalslagtet oksekød til patienternes mad. Og det er der to primære grunde til, forklarer hospitalets vicedirektør, Torben Mogensen.

- Det er rigtig godt kød til en billig pris, og så har vi jo mange af anden etnisk baggrund på Hvidovre Hospital. Så hvis vi kan glæde en stor del af vores patienter, så synes vi også, det er godt, siger han til Ritzau.

Vicedirektøren anslår, at mellem 20 og 40 procent af de 60.000 patienter, som hvert år indlægges på hospitalet, er muslimer.

Andre valgmuligheder, hvis patienter ikke ønsker halalkød

Men hvis man ikke vil have det halalslagtede kød, er der masser af andre muligheder på menukortet, påpeger han:

- Det står meget tydeligt på vores menukort, hvad der er halalslagtet, og hvad der ikke er halalslagtet. Så det er ikke noget, der har været skjult.

Samtidig mener vicedirektør Torben Mogensen ikke, at danskerne går særlig meget op i, hvad slagtemetoden er, og han har svært ved at forstå kritikken af hospitalets indkøbs- og madpolitik.

- Vi har haft det (halalkød, red.) i otte-ti år, og vi har ikke hørt en eneste klage blandt vores cirka 60.000 patienter, som er indlagt hvert år, omkring det her.

Ingen planer om at ændre ikke halalslagtning

- Det har simpelthen aldrig været nævnt som noget problem. Der var en tilsvarende debat for en fire-fem år siden, sådan en sommerdebat, men vi har intet negativt hørt fra vores patienter, siger han.

Af samme årsag har Hvidovre Hospital ikke tænkt sig at ændre på beslutningen om, at alt oksekød på hospitalet er halalslagtet.

- Det vil vi ikke. Vi skal lave de der 600 portioner tre gange om dagen. Så hvis vi hele tiden skal have styr på, hvilket kød der er halalslagtet, og vi skal købe ind på en anden måde, så vil det besværliggøre det ualmindeligt meget.

- Det er klart, at hvis politikerne i regionsrådet vedtager, at vi skal gøre noget andet, så gør vi selvfølgelig noget andet. Vi lytter til, hvad politikerne siger.

- Men hvilken type oksekød, vi køber ind, har hidtil ligget inden for vores kompetenceområde, siger Torben Mogensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere