Hjort: Positivt at Christiania har svaret

Slots- og Ejendomsstyrelsen indleder snart en dialog med christianitterne for at nå en endelig aftale.

Foto: TV 2 Lorry - arkivfoto

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kalder christianitternes svar til Slots- og Ejendomsstyrelsen for "positivt".
- Jeg synes, det er positivt, at Christiania har svaret, og at de er parate til at indgå i konkrete drøftelser om et køb af bygninger fra staten på Christiania.

Det siger Claus Hjort Frederiksen, efter at han har drøftet Christianias tilbagemelding med Slots- og Ejendomsstyrelsen.
Christiania gav lørdag Slots- og Ejendomsstyrelsen en tilbagemelding om en fremtidig løsning for Christiania.

Tilbagemeldingen var et svar på statens tilbud om, at Christiania enten kan købe hovedparten af bygningerne eller vende tilbage til den aftale, som i 2007 blev indgået mellem staten og Christiania.

Christiania viser i deres svar til Slots- og Ejendomsstyrelsen interesse for den første løsning, nemlig kollektivt at købe bygningerne.
Men selv om christianitterne har svaret, er sagen fortsat kompliceret.
Ifølge Claus Hjort Frederiksen indeholder svaret en række forbehold, der kræver en nærmere afklaring.
- Slots- og Ejendomsstyrelsen vil derfor meget hurtigt indlede en dialog med christianitterne for at få afklaret, om der kan laves en aftale inden for christianialovens rammer, siger finansministeren.

Han peger på, at beboerne vil have mulighed for at købe deres boliger individuelt, hvis det ikke er muligt at nå til en kollektiv aftale.
Ifølge christianitternes advokat, Knud Foldschack, er der især to punkter, som vil kunne skabe splid mellem parterne i løbet af forhandlingerne frem mod en endelig aftale.

Det ene punkt handler om, hvem der skal have lov til at bestemme, hvem der skal bo på Christiania.
Det andet drejer sig om huse på voldene, som omgiver Christiania. Købet af bygningerne fra staten inkluderer nemlig ikke voldområderne og dermed heller ikke husene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik