Hits og nitter på ånd- og videnfestival

Den nu afsluttede ånd- og videnfestival i Roskilde rummede både hits og nitter, skriver DAGBLADET

Det, der ifølge arrangørerne ikke holdt, var ildinstallationen på Stændertorvet, der da også havde umådeligt svært ved at fastholde og fange folks opmærksomhed i februarkulden. Det kan også diskuteres, hvor stor en succes »Gyngen« på Hestetorvet var, men programudvalget vurderer, at den fungerede fint.

Til gengæld kan det ikke diskuteres, at der mange andre steder i byen var rigtig mange mennesker forbi andre arrangementer. I moskeen var der mange, i Danske Bank var der mange, på gallerier og Museet for Samtidskunst var der mange, på Roskilde Kloster var der mange......

Ud fra de betragtninger er læren ifølge arrangørerne, at skal der være udendørs aktiviteter, så kræver det formentlig at folk på en eller anden måde er aktive - hvis ikke der kommer væsentligt mere knald på, end der var på Stændertorvet fredag og lørdag. Ellers risikerer man, at folk går hjem.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Arrangørernes fornemmelse var, at »Gyngen« på Hestetorvet skabte god stemning - og dermed fungerede bedre end intallationen på Stændertorvet.

- Vi vil gerne være med til at kaste os ud i det igen, hvis politikerne vil. Der er mange gode mennesker i Roskilde, og byder de ind med arrangementer, så sker der noget, siger Frank Birkebæk.

Festivalen vil blive evalueret midt i marts. Først derefter vil borgmesteren vurdere, om man skal lave en ny festival. Kulturudvalgsformand Birgit Petersen mener, at kommer nogen med den rigtige ide, så er hun måske klar til at bruge penge på sådan et projekt igen.

Årets festival har kostet 1,2 millioner kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik