Her af tre af onsdagens store valgdramaer

Flere steder i landet er borgmesterposten stadig ikke delt ud. Se her, hvad de forhandler om:

Lyngby-Taarbæk Kommune:

* Kommunen har stor tradition for valgdramatik, og sådan er det også denne gang. Venstre, Konservative og Socialdemokraterne står alle med fem mandater i det 21 mand store byråd, mens SF med to mandater kan indtage en afgørende nøglerolle.

* Venstre har siddet på borgmesterposten de seneste fire år ved Søren P. Rasmussen, men alt tyder på, at S og K vender tilbage til traditionen med at gå sammen om at pege på en borgmester fra et af de to partier.

Køge Kommune:

* Den nuværende borgmester, socialdemokraten Marie Stærke, har været voldsomt under pres, både internt i partiet og eksternt.

* Sammen med SF har hun 11 mandater bag sig, mens Venstre med Palle Svendsen i spidsen og Konservative står med 12 mandater. Det betyder, at Dansk Folkepartis tre mandater står med de afgørende stemmer.

* I yderste konsekvens kan det betyde, at DF'eren Dora Olsen selv løber med borgmesterkæden.

Hvidovre:

* Et mudret billede tegner sig i Hvidovre Kommune, hvor personfnidder og modvilje mod de andre partiers kandidater, kan blive den afgørende faktor.

* Dansk Folkepartis Mikkel Dencker står med sine fem mandater med flest mandater på den borgerlige fløj - en fløj, der også umiddelbart har flertallet bag sig - hvis man skal se på de udmeldinger, der var inden valget.

* Men den siddende borgmester, Helle Adelborg, har ikke givet op, og to personer fra den fløj, der ellers har arbejdet for at få en ny borgmester, er angiveligt parat til at skifte side.

* Adelborgs otte mandater, samt et fra både Enhedslisten og SF, samt mindst en overløber er nok til at bevare kommunen på socialdemokratiske hænder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere