Helsingørmotorvejen er åbnet i nordgående retning

Bilister, som skal ind mod København nordfra, må fortsat finde andre veje end Helsingørmotorvejen.

Der er godt nyt til bilpendlere, som kører til eller fra København via Helsingørmotorvejen. Vejdirektoratet har nemlig mandag formiddag genåbnet sporet i nordgående retning.

Motorvejen har været lukket i begge retninger mellem Hans Knudsens Plads og frakørsel to på grund af vand på kørebanen, siden et voldsomt skybrud ramte hovedstadsområdet natten til søndag.

Vejdirektoratet oplyste tidligere mandag, at brandvæsnet var i færd med at spule de nordgående vognbaner rene efter weekendens oversvømmelser.

Bilister, der kører mod syd til København, må dog væbne sig med tålmodighed og finde andre veje ind i hovedstaden end Helsingørmotorvejen.

- I sydgående retning er det uvist, hvornår vejen igen er farbar. Man mangler stadig at køre flere læs jord væk fra vejen, og derefter skal kørebanen fejes, spules og fejes igen, skriver Vejdirektoratet.

Lastbilerne med jord skal køre til Prøvestenen på Amager for at læsse jorden af, så det er svært at sige præcist, hvornår det arbejde er afsluttet, skriver Vejdirektoratet.

Politiet har tidligere opfordret bilister til at finde alternative indfaldsruter til København.

Natten til søndag faldt der mellem 50 og 100 millimeter regn i hovedstadsområdet over en periode på tre til seks timer. Enkelte steder var regnmængden på over 100 millimeter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere