Havnetyve skal filmes

Ubudne gæster har begået indbrud og lavet hærværk på mindst 15 både i Rungsted Havn i dagene op til påskeferien, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag. Det er ikke første gang, at havnen får besøg af de ubudne gæster, når sejlerne er på land, og det gør havnemester Henrik Kristensen frustreret.

- Der er jo ingen af os, der ønsker at indhegne havnene. Men når man ser i krystalkuglen, skulle det ikke undre mig, at det ender sådan, hvis vi ikke får lov til at sætte videoovervågning, siger Henrik Kristensen, som gentagne gange har henvendt sig til politikere, politidirektør og kriminalpræventivt råd med sit ønske om at fange forbryderne på bånd.
Men videoovervågning er forbudt.
Nu håber havnemesteren på en hjælpende hånd fra Christiansborg.
Justitsministeren har fremsat et lovforslag, som har været i høring og skal førstebehandles i Folketinget efter påske. Lovforslaget kommer, efter at flere boligforeninger har efterspurgt mulighed for mere videoovervågning og åbner også for, at kommuner kan videoovervåge offentlige veje, pladser og lignende.
- Kommunen får en ansøgning fra os. Det er lige så sikkert som amen i kirken, siger Henrik Kristensen.
Som loven er i dag må der ikke sættes kameraer op til overvågning af gader og lignende, med mindre politidirektøren giver tilladelse. Det er et problem for flere havne, fortæller formand for Foreningen af Lystbådehavne i Danmark Kurt Sjøgreen, der også er medlem af havnebestyrelsen i Ishøj Havn.
- Flere havne har ytret ønske om videovervågning. Vi har i Ishøj Havn søgt om tilladelse, men fik ikke lov, siger han.
I Furesøbad kan inspektør Michael Olsen udmærket forstå havnenes problem. Furesøbad har både lystbådehavn, sejl- og roklubber, bademuligheder og restaurant. Og så har man videoovervågning.
- Vi er en kommunal bygning, som godt må overvåges, siger Michael Olsen.
I alt overvåger 11 kameraer den kommunale bygning, og overvågningen har fundet sted de seneste to år med stor succes. Furesøbad har brugt optagelser i konkrete sager blandt andet i en sag om trusler.
- Det har en stor effekt, for det rygtes jo også, siger Michael Olsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere