Guide: Gratis museumsuge giver fri entré for unge til 165 museer

Hvis du er under 27 år, kan du i næste uge komme gratis på blandt andet Louisiana.

Fra mandag og en uge frem kan alle landets unge få fri entré på mere end 165 museer.

Den 12. september starter kulturugen K7 nemlig for tredje år i træk. 

De gratis kulturoplevelser tæller blandet andet Glyptoteket i København og Louisiana i Humlebæk.

- K7-ugen giver os en unik mulighed for at præsentere vores museum for nye, unge gæster, siger Gertrud Hvidberg-Hansen, der er direktør for Glyptoteket, i en pressemeddelelse:

- Vores håb er så, at de får øjnene op for museet som dannelsesrum, men også som en oase, hvor man kan søge ro, fordybelse og sanselighed i en travl og digital hverdag.

Kulturugen blev iværksat i 2020 som et forsøg på at gøre museums- og teaterbesøg mere spontane, gennemskuelige og tilgængelige. 

37 museer på en uge

I alt har 180 kulturinstitutioner stillet sig til rådighed i år, hvilket er væsentligt flere end sidste år. Ifølge K7 er det en udvikling, der peger på, at museerne gerne vil i dialog med et yngre publikum. 

- Vores ambition med K7 er at gøre kulturhusene til de unges arena - et sted, hvor de føler sig hjemme, og som kan blive en del af deres kulturforbrug i hverdagen, siger Svante Lindeburg, direktør for festivalen Golden Days, der står bag K7. 

Den gratis entre kan benyttes ved hjælp af en K7-kort, som man kan hente ned på sin telefon her

Hvis du er flittig med museumsbesøgene, kan du vinde et årskort på syv år. Du samler nemlig point, hver gang du besøger en kulturinstitution gennem appen. Besøger du kulturinstitutioner i de fire største byer giver det ét point, hvis du bevæger dig uden for storbyerne får du tre point, og tager du helt til Bornholm får du ti point. 

Sidste års vinder besøgte hele 37 museer på en enkelt uge. 

Hvad er K7?