Gribskov centrum for sag om 800 kilo hash

Narko-liga: To adresser i Græsted og Helsinge er centrum for stor sag om indsmugling af hash og kokain til Danmark.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

To adresser i Græsted og Helsinge spiller en nøglerolle i en sag om indsmugling af hash og kokain i den helt store skala.

Det kom frem ved et grundlovsforhør i går for lukkede døre ved Retten i Helsingør, som indgår i et sagskompleks, hvor fem mænd og en kvinde er blevet anholdt af Task Force Øst, som er en specialenhed særligt rettet mod bandemiljøet.

Det fremgår af sigtelserne mod fire af mændene, at et parcelhus i Græsted og et lagerlokale i udkanten af Helsinge blev brugt til opbevaring og videredistribution af hash og kokain. På adressen i Græsted blev der afsløret omkring 60 kilo hash og 1,9 kilo kokain.

Men ifølge politi og anklagemyndighed står de sigtede bag indsmugling og videresalg af 730 kilo hash, som er blevet indført i perioden januar 2013 til 10. april i år. I sagen, der går under navnet »Hajen-sagen«, er der også et forhold om indsmugling af yderligere 1,3 kilo kokain fra Belgien.

Den ene af de fire første sigtede i Hajen-sagen, der er en dansk mand, befinder sig i udlandet, og er ikke politiets varetægt.

Vicepolitikommissær Knud Hvass, Task Force Øst, oplyser fredag aften til Frederiksborg Amts Avis, at de første fire sigtede i sagen alle er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han oplyser endvidere, at der er flere anholdelser på vej i sagen.

Frederiksborg Amts Avis erfarer, at de fængslede har relationer til folk i og omkring rockergruppen Bandidos, som dominerer Nordsjællands bandemiljø.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere