Gravid elev blev fyret - 50.000 kr. i erstatning

Halsnæs Kommune handlede i strid med loven, da den fyrede en gravid elev, mens hun var i praktik som pædagogisk assistent.

Med FOAs hjælp har den tidligere PAU-elev, Michelle Skovgaard Johansen, nu fået 50.000 kroner plus renter i erstatning, fordi hun blev fyret, mens hun var gravid.

"Jeg er rigtig glad for, at vi vandt sagen. Det handler ikke så meget om pengene, men om at vise, at det ikke er i orden at fyre en gravid," siger Michelle Skovgaard Johansen til Fagbladet FOA.

Hun var blot 18 år, da Halsnæs Kommune for to år siden opsagde hendes uddannelsesaftale. Kommunen begrundede opsigelsen med, at hun havde for meget fravær. Hun blev indkaldt til et møde, hvor hun fik at vide, at kommunen ville opsige hende.

En del af fraværet skyldtes lav blodprocent

På det tidspunkt var hun i gang med sin første praktikperiode og stadig under prøveperioden. På mødet gav en repræsentant fra kommunen udtryk for, at de ikke havde tiltro til, at Michelle Skovgaard Johansen ville få mindre fravær, når hun var blevet mor.

"Jeg blev rigtig ked af det. Det var virkelig et slag under bæltestedet, at de sagde, at de ikke troede, at jeg kunne klare det som mor," siger Michelle Skovgaard Johansen.

Hun gik til FOA, som rejste en sag i Ligebehandlingsnævnet om ulovlig fyring på grund af graviditet. FOAs advokat pegede blandt andet på, at en del af Michelle Skovgaard Johansens fravær skyldtes, at hun havde en lav blodprocent. Hendes læge vurderede, at der var stor sandsynlighed for, at den lave blodprocent skyldtes graviditeten og ikke en anden sygdom.

Ligebehandlingsnævnet gav FOA og Michelle Skovgaard Johansen medhold i, at fyringen var ulovlig.

"Jeg havde aldrig troet, at vi kunne vinde over kommunen. Normalt er det altid kommunen, der får ret," siger Michelle Skovgaard Johansen.

I Halsnæs Kommune oplyser personalejuridisk konsulent Kjeld Bertels, at kommunen ikke ønsker at kommentere sagen, fordi kommunen ikke må kommentere personsager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere