Gode råd giver jobs og eksport

126 virksomheder i Nordsjælland fik sidste år rådgivning af Væksthus Hovedstadsregionen, der blandt andet har kontor i Hillerød.

Den rådgivning har været medvirkende til, at de har skabt 10 procent flere job og opnået 13 procent højere eksport end tilsvarende virksomheder, der ikke har søgt rådgivning. Det viser en evaluering, som Væksthus Hovedstadsregionen netop har gennemført, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Vi er meget glade for resultaterne af evalueringen, der viser, at vi rammer den rigtige gruppe af virksomheder med vores rådgivning. Vores formål er jo at bidrage til at skabe vækst og øget beskæftigelse ved at rådgive de nye og mindre virksomheder. I år vil vi sætte yderligere fokus på de brancher, som vi vurderer, har størst potentiale for vækst. Det er blandt andet energi og miljø, fødevare- og modebranchen, siger Marlene Haugaard, direktør for Væksthus Hovedstadsregionen, der er ejet af hovedstadens 29 kommuner. Med den nuværende krise bliver rådgivningen til virksomhederne fremover endnu mere afgørende, mener hun.
- Danmark er en stærk nation i forhold til at etablere nye virksomheder. Vi er faktisk blandt de bedste i verden. Men alt for få af de nye virksomheder bliver til egentlige vækstvirksomheder. Og det er vækstvirksomhederne, der bidrager til at skabe den største vækst og de fleste nye job, siger Marlene Haugaard. Hun regner med at Væksthus Hovedstadsregionen sidste år bidrog til at skabe næsten 400 nye job i regionen, og håbet er at kunne gentage det i år.
Jens Dall Bentzen, stifter og direktør for Dall Energy Aps, er en af dem som har brugt Væksthus Hovedstadsregionen. Han sagde sit job som rådgivende ingeniør op for at starte egen virksomhed.
- Væksthuset var vært for et »springboard«, hvor forretnings-ideen blev afprøvet på investorer og mulige partnere. Væksthuset rådgav også om etablering af virksomheden og om, hvordan jeg kunne skaffe kapital. De har været en god støtte og givet mig selvtillid. For det er trods alt sin sag at sige et godt job op for at starte for sig selv, siger han.
Flere af de nordsjællandske kommuner skal mødes med Væksthuset i de kommende måneder for at drøfte det videre samarbejde og hvordan, Væksthuset skal udvikles.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere