Fri bane for pendlere i ferien

For en gang skyld når speedometeret op på 110 kilometer i timen på motorvejen, når der er ferie. Pendlere i Roskilde har kronede dage i en tid, hvor en stor del af bilisterne ind mod København holder fri. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Normalt kan det tage alt mellem tre kvarter og halvanden time at køre fra Viby til Ballerup. I den her tid kan jeg køre turen på lidt over en halv time. Det er dejligt, og så kan man rent faktisk nå hjem i ordentlig tid om eftermiddagen, siger Michael Frederiksen, der er markedskoordinator ved Aurora Group i Ballerup, men bor i Viby.
Vejdirektoratets tal viser, at trafikken falder markant ind mod København, når der står juli på kalenderen. Hvor der i de værste måneder kan være mellem 8000 og 15.000 timers forsinkelser i alt for bilisterne per dag, falder tallet til lidt over 3000 timer i juli måned.
På skinnerne er tendensen den samme. Her falder antallet af passagerer fra 60.000 mellem klokken seks og ni på en normal uge til 35.000 på samme tidspunkt i uge 30-32, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere