Frank Jensen og R går i samarbejde

Socialdemokraternes overborgmesterkandidat i København, Frank Jensen, er i gang med at trodse det nære samarbejde med SF ved at indgå valgteknisk samarbejde med de Radikale, så de to partier deles om eventuelle overskydende stemmer ved kommunalvalget 17. November, det skriver Berlingske Tidende.

- Vi forventer at lave et valgteknisk samarbejde med de Radikale for at sikre maksimal udnyttelse af stemmerne. Vi har traditionelt haft et godt samarbejde med R, og det forventer jeg vil fortsætte, siger formand for Socialdemokraterne i København Jan Salling fra S-kongressen i Aalborg. Han afviser dog, at det står i modsætning til et fremtidigt samarbejde med SF og Enhedslisten.
- Tværtimod handler det om, at vi samlet set står stærkest, siger han. Berlingske Tidende erfarer, at SFs spidskandidat, Bo Asmus Kjeldgaard, forhandler om valgforbund med partierne på den yderste venstrefløj - Enhedslisten og Hampepartiet. I den seneste Gallupmåling var det blot fem procentpoint, som skilte S og SF, og Bo Asmus Kjeldgaard har proklameret, at han vil gå efter overborgmesterposten, hvis han kan få opbakning fra et flertal tæt på SF.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere