Forurenet grundvand må gerne renses

Konkurrencen om grundvandet på Østsjælland får Miljøministeriet til at åbne for rensning, da København ellers vil komme til at mangle vand.

De danske vandværker har hidtil helt afvist at rense vand fra forurenede drikkevandsboringer og har i stedet valgt at lukke dem.

Men nye signaler fra Miljøministeriet og økonomiske hensyn får nu landets største vandforsyning, Københavns Energi (KE), til ikke at afvise en rensning af grundvandet. Det skriver Politiken.

En handlingsplan for drikkevand, som By- og Landskabsstyrelsen netop har udsendt, lægges der op til, at rensning af drikkevand skal forhindre lukning af drikkevandsboringer, der hvor der er mangel på grundvand.

- Vi har hidtil fulgt det, vi har opfattet som den gældende politiske holdning og har droppet forurenede boringer. Men nu, hvor man er mere åben over for, at rensning kan være et alternativ til at lukke boringer, vil vi overveje det, siger Per Jacobsen, direktør for vand og afløb i KE.

KE leverer vand til en million mennesker i Storkøbenhavn. En del af vandet hentes langt ude på Sjælland. KE risikerer at skulle flytte en stor del af sine boringer, fordi oppumpning af grundvand vurderes at kunne tørlægge vandløb og våd natur.

Forurening har siden 1980 fået KE til at lukke fem kildepladser og boringer. I alt er 74 boringer blevet lukket. Det svarer til over 6,6 million kubikmeter per år eller 12 procent af energiselskabets årsproduktion.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere