Forsøg med åbenhed er strandet

For knap tre år siden indførte en forvaltning i København åbne postlister. Planen var, at andre forvaltninger skulle følge trop. Men det er ikke sket. Det skriver DR København.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Gennem snart tre år har Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning dagligt fremlagt dagens postliste for nysgerrige sjæle.

Det betyder, at alle, som har ønsket at følge med i den indgående post til forvaltningen, har kunnet gøre netop det på kommunens hjemmeside.

Ifølge administrerende direktør i kultur- og fritidsforvaltningen, Carsten Haurum, så er der gode erfaringer med den fremgangsmåde.

- Så kan vi blive set efter i sømmene. Vi kan blive holdt i ørerne af presse og borgere. Det er grundlæggende meget sundt. Så kan man lave undtagelser, når det er absolut nødvendigt. Men udgangspunktet er, og det vil jeg anbefale til alle i det offentlige, så meget åbenhed som muligt, siger han til DR København.

Den oprindelige tanke med forsøget var, at kommunens øvrige forvaltninger skulle tage metoden til sig, hvis det blev godt modtaget i kultur- og fritidsforvaltningen. Efter næsten tre år er det dog ikke sket.

Det ærgrer de konservatives Jakob Næsager.

- Det her burde være rullet ud langt tidligere. Der er mange andre forvaltninger, der med fordel kunne have åbne postlister, siger Jakob Næsager til DR København.

Næsager vil nu tage emnet op efter påske for at få udbredt ordningen til andre forvaltninger i kommunen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik