Forældre anklager læger for sjusk

Et forældrepar mistede deres søn, da han begik selvmord, mens han var indlagt på Psykiatrisk Center i Glostrup. Sønnen fik ikke den hjælp, han bad lægerne om.

For kun tre uger siden oplevede Annelise og Flemming Nielsen i Ishøj den største sorg, forældre kan opleve. De mistede deres søn, som begik selvmord, mens han var patient på Psykiatrisk Center i Glostrup

- Jeg forstår ikke, hvordan det kunne ske. Vi overlader vores søn til Psykiatrisk Center for, at de skal passe på ham, og så gør de det ikke, siger Annelise Nielsen til TV2 Lorry.

Sønnen blev 33 år. Hans diagnose - paranoid skizofren - blev konstateret første gang i 2001, men de senere år havde han det bedre og boede hjemme. Uden at fortælle det til nogen, holdt han imidlertid for nylig op med at tage medicin og blev så syg igen, at han selv bad om at blive indlagt. Ifølge hans journal, som forældrene har fået udleveret, bad sønnen om at blive bæltefikseret på den psykiatriske afdeling, men i stedet for det eller en vagt døgnet rundt, talte en læge ham fra det og gav mere medicin.

Den 1. juli - to dage efter afslaget om bæltefiksering - begik den 33-årige patient selvmord.

Der var flere tegn på, at sønnen havde det rigtigt skidt, og de pårørendes organisation Sind forstår da heller ikke behandlingen

- Det er ikke godt nok. Psykiaterne burde have lyttet mere til patient og pårørende, siger Nethe Zajaczkowska, talsmand for SIND, til TV2 Lorry.

Psykiatrisk Center i Glostrup ønsker ikke at kommentere, hvorfor de valgte en medicinsk behandling. Ifølge udvikllingschef, Karin Højen Johannesen udtaler de sig aldrig om konkrete sager.

Familien Nielsen klager nu til Patientklagenævnet over Psykiatrisk Center i Glostrup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere