Flere indvandrere og efterkommere vælger STX: Udgør flertal på 14 gymnasier

På 14 af landets gymnasier udgør indvandrere og efterkommere et flertal af eleverne. 11 af dem ligger i TV 2 Lorrys område.

Andelen af indvandrere og efterkommere i gymnasierne stiger.

I 2018 var 12 procent af eleverne på de danske gymnasier enten indvandrere eller efterkommere af indvandrere.

Det er en stigning på fire procentpoint i forhold til 2005, hvor tallet var 8 procent, det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Mens andelen af indvandrere og efterkommere på de fleste gymnasier er lavere end landsgennemsnittet, så er der nogle gymnasier, hvor befolkningsgruppen udgør et flertal af eleverne.

14 gymnasier i Danmark har et flertal af eleverne en anden oprindelse end dansk. Heraf ligger 11 i TV 2 Lorrys område.

Især andelen af efterkommere i gymnasiet er steget - fra 3,7 procent i 2005 til 8,9 procent i 2018. I samme periode er andelen af elever med indvandrerbaggrund faldet fra 4,3 procent til 3,1 procent i 2018.

Andelen af unge efterkommere vokser

Ifølge Lene Riberholdt, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik, skal den stigende andel efterkommere på gymnasierne ses i sammenhæng med, at efterkommerne generelt udgør en større andel i den unge befolkningsgrupper.

Mens omtrent hver ottende gymnasieelev i 2018 var indvandrer eller efterkommer, var andelen lavere på mere end to tredjedele af gymnasierne og kun over landsgennemsnittet på under en tredjedel af gymnasierne.

- Når en stor andel af gymnasierne har en relativt lav andel af elever med anden oprindelse end dansk, skyldes det, at nogle gymnasier har nogle meget høje andele af indvandrere og efterkommere, blandt andet fordi der bor mange indvandrere og efterkommere i nærheden af institutionerne, siger Lene Riberholdt i en pressemeddelelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere