Flere flytter fra de største byer

Der flytter flere fra København, end der kommer til. Sidste år flyttede 764 til København, det laveste tal siden 2008. Det store træk til storbyerne er forbi, siger fremtidsforsker.

Foto: TV 2 Lorry

Det er en myte, at danskerne strømmer til landets to største byer København og Aarhus. En ny opgørelse viser, at indbyggertallet stiger på grund af fødsler og udlændinge, ikke fordi folk flytter til fra provinsen.

Det skriver Finans, Jyllands-Postens erhvervsmedie.

"Københavns og Aarhus frastøder lige nu lige så mange familier, som de tiltrækker unge, der skal studere. Flyttemønstrene har ændret sig, og det store træk til storbyerne er forbi," siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der forsker i flyttemønstre og boligforhold.

Se også: Boligejere flygter fra København

En ny tendens

Tendensen begyndte at slå igennem sidste år, hvor kun 764 danskere flyttede til København, mens 448 flyttede til Aarhus. det er det laveste tal siden 2008, hvor finanskrisen rasede.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det kan skyldes, at flere Københavnere har været stavnsbundne til deres lejligheder, fordi de købte, da priserne toppede, vurderer Morten Skak, Lektor ved Syddansk Universitet.

"De kan nu igen sælge uden tab, og det får flere af dem til at købe det hus, som de egentlig længe har efterspurgt," siger boligforskeren til Finans.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik