Flere flytter fra de største byer

Der flytter flere fra København, end der kommer til. Sidste år flyttede 764 til København, det laveste tal siden 2008. Det store træk til storbyerne er forbi, siger fremtidsforsker.

Det er en myte, at danskerne strømmer til landets to største byer København og Aarhus. En ny opgørelse viser, at indbyggertallet stiger på grund af fødsler og udlændinge, ikke fordi folk flytter til fra provinsen.

Det skriver Finans, Jyllands-Postens erhvervsmedie.

"Københavns og Aarhus frastøder lige nu lige så mange familier, som de tiltrækker unge, der skal studere. Flyttemønstrene har ændret sig, og det store træk til storbyerne er forbi," siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der forsker i flyttemønstre og boligforhold.

Se også: Boligejere flygter fra København

En ny tendens

Tendensen begyndte at slå igennem sidste år, hvor kun 764 danskere flyttede til København, mens 448 flyttede til Aarhus. det er det laveste tal siden 2008, hvor finanskrisen rasede.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det kan skyldes, at flere Københavnere har været stavnsbundne til deres lejligheder, fordi de købte, da priserne toppede, vurderer Morten Skak, Lektor ved Syddansk Universitet.

"De kan nu igen sælge uden tab, og det får flere af dem til at købe det hus, som de egentlig længe har efterspurgt," siger boligforskeren til Finans.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere