Fisketurister skal til hovedstadsområdet

Søndagsmagasinet: Kysten i nord, bugten i syd og fjorden i midten byder alle på helt unikt lystfiskeri. Potentialet for at skabe en milliardforretning på fisketurisme er enorm.

Potentialet for at blive en højst attraktiv fiskedestination i hovedstadsområdet er i den grad til stede.

"Området byder på lystfiskeri i verdensklasse. Vi har Øresund, med en enorm variation af fisk hele året rundt. Vi har Køge Bugt med unikt brakvandsfiskeri. Og vi har Roskilde og Isefjords formidable havørredfiskeri," lyder det fra Gordon P. Henriksen, der er projektleder i Fishing Zealand - et initiativ der har til formål at fremme bæredygtigt lystfiskeri og lystfiskerturismen på Sjælland.

"Man er ved at indse, hvor vigtigt fiskeriet er både for den danske økonomi og for antallet af udenlandske turister, og det bevirker heldigvis at der bliver søsat flere og flere tiltag, der skal fremme den danske fiskebestand. Og jeg håber der kommer endnu flere".

Fishing Zealand har fået flere af Regionens kommuner med i et bredt samarbejde, men der er stadig et stykke vej til at indfri det samlede potentiale,

"Jeg synes der er nogle initiativer og ting der rykker, men der er stort potentiale for at sætte tingene lidt mere i system og få flere spillere med som f.eks. restauranter, turbådskuttere, hoteller og campingpladser".

En større undersøgelse lavet af fødevarerministeriet i 2010 viser, at der bliver omsat for 2,9 milliarder kroner i Danmark om året direkte relateret til lystfiskeri og at gruppen af lystfiskere i Danmark står for mere end 300 millioner overnatninger om året. Og det tal kan altså blive væsentlig højere, hvis man får sat ordentligt gang i indsatsen for at fremme fisketurismen.

"Det viser jo tydeligt at det er en industri der batter, og jeg ved at flere turistråd er i gang med at lave nogle undersøgelser, hvor især lystfiskeri scorer højt i forhold til de aktiviteter turister gerne vil lave, når de er i landet".

Søndagsmagasinet kigger nærmere på fisketurismens potentiale her i regionen, og besøger de unikke fiskepladser området har at byde på. Søndag 19.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere