Fire år med Fixelancen

500.000 fix, 350 overdoser, men NUL døde. Det er status fire år efter at frivillige kørte det mobile fixerum på gaden og trodsede 40 års visionsløs narkopolitik.

14:58

Foto: Ulrik Gutkin

1 af 2

I dag fejres det med lanceringen af dokumentaren "Fixelancen, når frivillige skaber velfærd", der viser hvordan det mobile fixerum hjælper og skaber positive resultater.

Succeshistorien skal inspirere flere til at blive frivillige rundt om i landet.

Med komikeren Frank Hvam og iværksætter Michael Lodborg i spidsen kørte frivillige Fixelancen på gaden på Vesterbro. Målet var at skabe værdige forhold for de mere end 800 meget afhængige og socialt udsatte stofbrugere, der dagligt færdes i bydelen, nedsætte dødeligheden og fjerne efterladte kanyler fra legepladser og baggårde.

- Politikerne sagde, at fixerum ikke var lovlige. Vi mente noget andet: Hvem kan være imod at redde liv?! Det startede med civil ulydighed og blev til national velfærd - et fantastisk eksempel på hvad Foreningsdanmark kan, når vi handler på de problemer, vi ser, siger social iværksætter Michael Lodborg i en pressemeddelelse.

I dag kl. 17 er der gadefest i Lille Istedgade med taler af bl.a. socialborgmester Jesper Christensen og social iværksætter Michael Lodberg Olsen og musik fra EaggerStunn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik