Fire år med Fixelancen

500.000 fix, 350 overdoser, men NUL døde. Det er status fire år efter at frivillige kørte det mobile fixerum på gaden og trodsede 40 års visionsløs narkopolitik.

I dag fejres det med lanceringen af dokumentaren "Fixelancen, når frivillige skaber velfærd", der viser hvordan det mobile fixerum hjælper og skaber positive resultater.

Succeshistorien skal inspirere flere til at blive frivillige rundt om i landet.

Med komikeren Frank Hvam og iværksætter Michael Lodborg i spidsen kørte frivillige Fixelancen på gaden på Vesterbro. Målet var at skabe værdige forhold for de mere end 800 meget afhængige og socialt udsatte stofbrugere, der dagligt færdes i bydelen, nedsætte dødeligheden og fjerne efterladte kanyler fra legepladser og baggårde.

- Politikerne sagde, at fixerum ikke var lovlige. Vi mente noget andet: Hvem kan være imod at redde liv?! Det startede med civil ulydighed og blev til national velfærd - et fantastisk eksempel på hvad Foreningsdanmark kan, når vi handler på de problemer, vi ser, siger social iværksætter Michael Lodborg i en pressemeddelelse.

I dag kl. 17 er der gadefest i Lille Istedgade med taler af bl.a. socialborgmester Jesper Christensen og social iværksætter Michael Lodberg Olsen og musik fra EaggerStunn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere