Finanskrisen rammer de unge på uddannelsen

Det er blevet markant sværere at skaffe aftaler med virksomheder om at tage unge ud i praktik. Og det går især ud over de bogligt svageste unge, som i forvejen er i fare for at falde ud af uddannelsessystemet. Sådan lyder meldingen fra produktionsskoler og erhvervsskoler, som begynder at øjne et styrtdyk i antallet af praktikaftaler for deres elever. Det skriver Politiken.

Peter Christensen er vicedirektør med ansvar for erhvervsuddannelserne hos CPH WEST på den københavnske Vestegn.
- Det er ellers gået rigtig godt siden 2003, hvor der er kommet flere og flere praktikpladser år for år. Det hænger tydeligt sammen med den økonomiske udvikling, og vore uddannelser er helt afhængige af virksomhedernes evne til at tage elever ind«, siger han til Politiken.
Peter Christensen opfordrer til, at regeringen nu skruer på de skruer, der er til rådighed, for at få flere unge i praktik. Man kan genåbne nogle af de nedlagte skolepraktikpladser, og man kan give tilskud til virksomhederne for at tage de unge ind.
Undervisningsminister Bertel Haarder (V) deler bekymringen over faldet i praktikaftaler:
- Selv om antallet af praktikpladssøgende (elever uden praktikplads, red.) fortsat er lavt, så er der desværre udsigt til, at det kan stige i de kommende år. Det skal vi gøre alt for at modvirke, siger han til Politiken.
En ny kampagne skal blandt andet gøre virksomhederne opmærksomme på de tilskud, der er, hvis man opretter nye elevpladser. Men regeringen står ikke klar med en stor pose offentlige penge.
- Statslig betaling ligger ikke for. Det er og bliver arbejdsmarkedets parters ansvar, også i vanskelige tider, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere