FCK-boss forsvarer skuffende sæsonafslutning

FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen erkender, at holdet gik ned i niveau i slutningen af sæsonen.

FCK var i går på Kbh.'s Rådhus for at blive hædret Foto: Lorry

FC København blev i et festfyrværkeri af konfetti kåret og fejret som suveræn dansk mester mandag aften.

Se indslag: FCK blev hyldet

Men med blot én sejr ud af de seneste 10 kampe blev FCK's sæsonafslutning samtidig også lidt af en fuser. Senest med 1-1-resultatet i Parken mod Sønderjyske.

Københavnernes sportsdirektør Carsten V. Jensen fremhæver dog guldsæsonen som en flot en af slagsen, hvis man ser tilbage på hele sæsonen.

Over et år har præstationen været god

- Hver eneste gang, man vinder et mesterskab, så skal man være stolt og glad. Og det er vi også i år. Jeg synes, at præstationen - set over et år - har været rigtig god.

- Det er klart, at den sidste periode ikke helt har været, som vi gerne vil have det. På den måde mangler prikken over i'et. Det ændrer dog ikke ved helhedsindtrykket.

- To tredjedele af sæsonen har været mere end godkendt. Da tingene var sat på plads, gik luften ud af ballonen, siger Carsten V. Jensen.

Største pres på FCK nogensinde

Den ene kamp, som FCK vandt ud af de seneste 10, var udekampen mod sidste års mestre fra FC Nordsjælland, hvor DM-guldet reelt blev afgjort.

- Det her hold har været under det største pres nogensinde i FC København. Tabet af sidste års mesterskab gav et enormt tryk og enorme forventninger om, at nu skulle det tilbage.

- Og så længe spændingen var der, og så længe det ikke var afgjort, lige så længe holdt vi niveauet. Men vi må erkende, at luften gik ud af os, da luften gik ud af Superligaen, forklarer Carsten V. Jensen.

Vandt med 5 points over FCN

FCK vandt det danske mesterskab med 65 point, og det var fem point mere end FCN på andenpladsen.

Københavnernes mesterskab blev dermed det pointmæssigt "billigste" i 10 år. Ikke siden FCK i sæsonen 2002/03 blev danske mestre med kun 61 point, har det været muligt at kalde sig dansk mester med så få point.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik