Familierådgivning kørt i sænk

Familierådgivningen i Køge Kommune er kørt i sænk og udsat for voldsom kritik både fra lokale børnefamilier, det sociale nævn og ankestyrelsen for mangelfuld og langsommelig sagsbehandling, skriver DAGBLADET Køge.

For tre år siden blev afdelingen opnormeret med fem sagsbehandlere, men åbenbart uden den ønskede effekt, for børneudvalget har netop nu anbefalet, at medarbejderstaben forøges med yderligere fem sagsbehandlere.
Familierådgivningen har i de sidste mindst fire år været plaget af langtidssygemeldinger, personaleflugt og vanskeligheder med at få ledige og nyoprettede stillinger besat.
Trods tidligere opnormeringer, personalekurser, bedre ledelsesstruktur, klarere procedurer og flere fredede timer er afdelingen altså stadig på hælene.
Den årlige merudgift på godt to millioner kroner til den kommende personaleudvidelse kan hentes fra børneudvalgets konti for forebyggelse og udgifter til døgninstitutioner.
Børneudvalget forklarer behovet for endnu en opnormering med blandt andet nye typer sagsopgaver, handleplaner, skærpede lovkrav til dokumentation og aktiv inddragelse af børnenes forældre og øvrige netværk.
Sagsbehandlerne står i et vanskeligt dilemma, hvor de skal prioritere mellem hurtige løsninger og de mere langsigtede løsninger, der er tro mod den lokale børnepolitik.
Med ansættelsen af yderligere fem behandlere er det håbet, at gennemsnitsantallet af sager per behandler kan reduceres fra de nuværende 59 til maksimalt 50.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere