Færre børn lader sig lokke på nettet

Børnene er blevet bedre til at spotte en digital børnelokker, når de bevæger sig ind på sociale medier som facebook og børnesitet MovieStar Planet. Sådan lyder vurderingen fra Red Barnet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Onsdag fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at en ni-årig pige fra Farum var blevet kontaktet på MovieStar Planet af en person, som forsøgte at lokke hende til at udlevere sin adgangskode, sin email og telefonnummer.

Samtidig lovede han, at han ville gøre hende rig og berømt. Men pigen reagerede helt, som hun skulle ved at fortælle det til sine forældre, som kontaktede politiet.

- Flere og flere børn ved, hvordan man gebærder sig på nettet. Der er ikke noget, der tyder på, at der er færre personer, der vil lokke børnene på de populære sites.

Men børns reaktion på, hvordan man kommer ud af kniben, bliver bedre. For otte-ti år siden, da Arto.dk var størst, var der rigtig mange børn, der ikke vidste, hvad man skulle gøre, hvis man bliver udsat for grooming. I dag ved de mere om, hvordan man afviser de potentielle krænkere, siger Jon Kristian Lange, der er projektleder i børns onlineliv hos Red Barnet til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik