EL forbavset over ministers bevillingsstop

Udviklingsministerens beslutning om at sætte bevilling til menneskeretsinstitut i bero undrer Enhedslisten.

Udviklingsminister Christian Friis Bachs (R) beslutning om at sætte bevillingen til Institut for Menneskerettigheder i bero på grund af million-fifleri med regnskaberne vækker undren hos Enhedslisten.
Fifleriet - der angiveligt gik ud på at opfinde fiktive projekter for at få regnskabsbøgerne til at stemme - stod på i 11 år frem til 2008.
Ifølge instituttet selv henvendte man sig af egen drift til ministeriet om "grove menneskelige fejl" i regnearkene sidste forår, og derfor undrer Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, sig over, at det nu får så drastiske konsekvenser.
- Det er helt uacceptabelt med rod i regnskaberne, men man har spillet med åbne kort, og både Udenrigsministeriet og Rigsrevisionen har været involveret, siger hun.
Det var Enhedslisten, der under efterårets finanslovforhandlinger kæmpede for en ekstra bevilling til instituttet på 10 millioner kroner oven i de 11,5 millioner kroner, der allerede var afsat.
Den politiske ordfører for regeringens støtteparti giver heller ikke uden videre grønt lys for, at ministeren nu - som bebudet - lægger støttemillionerne i kummefryseren.
- Han må først holde et møde med os, hvis der skal ændres i bevillingerne, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen.
Hun understreger, at partiet intet fik at vide om mistanken om regnskabsrod, som Udenrigsministeriet allerede under finanslovforhandlingerne var bekendt med.
 
- Udenrigsministeriet kendte jo til sagen under forhandlingerne, og når man nu vil træffe det her skridt, så ville det da have været relevant at nævne for os. Jeg undrer mig over, at vi ikke fik noget at vide, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere