Eks-byggematador vil smide kommune ud af havnen

Bådejerne bør bestemme over Rungsted Havn. Sådan lyder det fra den tidligere ejendomsmatador Axel Juhl-Jørgensen, der har anlagt en helt usædvanlig retssag mod Hørsholm Kommune, som kommer for retten i Helsingør tirsdag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen har ikke aktiemajoriteten i Rungsted Havn, mener Axel Juhl-Jørgensen, der selv ejer en enkelt aktie. Hørsholm Kommune mener til gengæld at være hovedaktionær med aktier for 600.000 kroner. Kommunen ejer ikke et egentligt aktiebrev, men har gennem årtier haft det bestemmende ord i havneselskabet.

Professor dr. jur. Erik Werlauff, der er ekspert i selskabsret, kender ikke sagens detaljer, men han vurderer, at sagen kræver et større researcharbejde.
- Bevisbyrden vil i nogen grad ligge hos sagsøger. Der er ham, der skal overbevise retten om, at det forholder sig anderledes end den praksis, som man ubestridt har administreret ud fra gennem mange år, siger Erik Werlauff.
Han mener, at sagen har principielle træk.
- Jeg har ikke tidligere været ude for en sag, hvor man bestrider en majoritetspost.

Axel Juhl-Jørgensen tror selv, at det vil lykkes at underkende kommunens aktiepost.
- Jeg forventer selvfølgelig, at vi vinder, for kommunen har ikke noget bevis på, at de har en aktie. Hverken staten eller amtet hævder, at de er aktionærer, selvom de også har betalt indskud, siger Axel Juhl-Jørgensen til Frederiksborg Amts Avis.
Han ønsker kommunen helt ud af havnen. Hvis retten giver ham medhold, mener Axel Juhl-Jørgensen, at alle bådejere, der har en fast plads i Rungsted Havn skal tilbydes en aktie på 1000 kroner.
- Så har de en aktie, som skal afleveres til den næste, der overtager deres plads. Der er ikke nogen, der kan tjene på det. Så har vi en demokratisk havn og ikke en havn, der er styret af kommunen, siger Axel Juhl-Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere