Efter udtalelser: Ryanair truer fagfolk med retssag

Hvis fagfolk skulle fremsætte "ærekrænkende påstande om Ryanairs sikkerhed", er selskabet klar til en retssag.

Det kan koste en tur i retten for enkelte eksperter og fagfolk, hvis de igen udtaler sig om det irske lavprisselskab Ryanair.

De har således fået et brev tilsendt fra flyselskabet om, at de uden varsel kan få en retssag på halsen, da Ryanair på ingen måde vil finde sig i, at der sættes spørgsmålstegn ved sikkerheden om bord på selskabets fly.

I brevet, som Ritzau er i besiddelse af, står der blandt andet følgende:

- Vi gør dig opmærksom på, at skulle du fremsætte ærekrænkende påstande om Ryanairs sikkerhed i nogen som helst form, så vil vi indlede en retssag mod dig uden yderligere varsel.

Netmediet avisen.dk skriver, at mindst to eksperter og to fagfolk inden for luftfart hver især har fået brevet og beskeden fra Ryanair.

Gennem sine 30 år har Ryanair vist, at selskabet ikke skyr domstolene. Det irske lavprisselskab har således været igennem flere retssager i en række lande.

Brevet til de to eksperter og to fagfolk er sendt efter en høring om beskæftigelsessituationen og arbejdsbetingelserne inden for europæisk luftfart i Europa-Parlamentet den 7. maj

Ifølge Ole Christensen, der sidder i Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg for Socialdemokraterne, er det ikke noget nyt, at Ryanair går rettens vej, når de kommer i modvind.

- Uanset om de bliver straffet i et retssystem, gør de ikke andet end at køre sagen videre. De bruger alle mulige kneb, så længe, de kan køre sagen videre, og så håber de på, at der ikke sker noget med de ting, der bliver rettet imod dem, siger han.

- Jeg synes bestemt, det er et skidt selskab, hvad angår de her ting. For de er akkurat ligeglade med deres ansattes løn- og arbejdsforhold, men de forsøger hele tiden at køre tingene ud til sidste dråbe. Det bruger de meget krudt på.

/ritzau/