Efter dronningens bøn til folket: Farverige buketter sendes til de ældre

Dronning Margrethes ønske om at glæde landets ældre med blomster, har resulteret i masser af gode initiativer og flotte buketter.

"Drop blomsterne til mig, og send dem i stedet til de ældre, som sidder alene."

Sådan lød det forleden i en bøn til danskerne fra dronning Magrethe, der torsdag fylder 80 år.

I den anledning har en række blomsterhandlere og private nu startet indsamlinger, som skal sørge for at, de ældre borgere, som sidder alene uden mulighed for at få besøg, får en flot buket blomster.

quote Jeg er rask nok, så jeg blev meget overrasket da det bankede på min dør lidt over ni i morges

Ole Bjørn Petersen, 85 år

I Hørsholm Kommune har kommunalbestyrelsen for eksempel - med hjælp fra de lokale blomsterforhandlere - valgt at sende blomster ud til svage ældre i kommunen.

- Jeg er rask nok, så jeg blev meget overrasket, da det bankede på min dør lidt over ni i morges, fortæller Ole Bjørn Petersen, som er én af de i alt 200 ældre borgere som modtager en smuk buket blomster i anledning af dronningens fødselsdag. 

Buketten som Ole Bjørn Petersen modtog til morgen, i forbindelse med dronningens 80-års fødselsdag i morgen torsdag.
Buketten som Ole Bjørn Petersen modtog til morgen, i forbindelse med dronningens 80-års fødselsdag i morgen torsdag.
Foto: Privat

Ole Bjørn Petersen er 85 år, men rask nok, som han selv siger det, men buketten betyder alligevel en hel del i en tid, hvor ingenting er, som det plejer.

- Man kan godt sige tak for noget, man bliver glad for, siger han og henviser til et facebookopslag, hvor Hørsholm Kommune skriver at Beredskabet Nordsjælland skal ud med i alt 200 buketter til nogle af byens ældre, heriblandt Ole Bjørn Petersen.

I det hele taget er Ole Bjørn Petersen rigtig godt tilfreds med sin kommune. Hver dag får han bragt mad ud fra det plejehjem, som hans kone boede på, indtil han mistede hende sidste år.

Det er på grund af madordningen fra Breelteparken plejehjem i Hørsholm, at Ole Bjørn Petersen til morgen blev vækket af brandmænd forklædt som blomsterbud som overraskede med blomster og flag.

- Det er jo en lidt trist tid ellers. Alle dem jeg plejer at se, kan jeg ikke mødes med, og besøg foregår gennem vinduet med børn, børnebørn og oldebørn, siger han.

I Skibby sad Louise Marie Andreasen og fik også lyst til at tage dronningen på ordet, da hun bad om have de ældre i tankerne på hendes 80 års fødselsdag, i stedet for at sende blomster hendes vej.

Louise Marie Andreasen er indehaver af Marie A og Co. som sælger blomster, chokolade og brugskunst.

- Det var sådan en flot tanke at man skal tænke på fællesskabet, og det betyder så meget, at vi står sammen i øjeblikket og husker vores medmenneskelighed, siger Louise Marie Andreasen til TV 2 Lorry.

Umiddelbart efter Dronningens udmelding, lavede hun et opslag på Facebook, hvor hun søgte donationer til buketter til fem forskellige plejehjem, og reaktionen har gjort indtryk.

- Det har været overvældende. Vi har jo verdens bedste kunder i Skibby. Det er rigtig flot - man bliver faktisk helt rørt, siger hun.

Blomsterbutikken har modtaget donationer på næsten 7000 kr, og dertil har butikken lagt samme beløb oveni det indsamlede, så flere kan glædes.

- Vi valgte at dele beløbet over, for i påsken er familien jo oftest samlet, og der mærker man rigtig meget, at det ikke er, som det plejer, siger hun.

Sådan så det ud, da MarieA og Co. kørte ud i påsken med påskebuketter og grene til fem forskellige plejehjem.
Sådan så det ud, da MarieA og Co. kørte ud i påsken med påskebuketter og grene til fem forskellige plejehjem.
Foto: Privat

Duftranker til de svagtseende

Derfor blev der også delt påskegrene, pyntede æg og chokolade ud på de forskellige plejehjem op til påske, så der var lidt at kigge på.

Det med at kigge er dog ikke altid muligt, når man er højt oppe i alderen, og det har Louise Marie Andreasen derfor taget højde for. Sammen med smukke blomster i mange farver, som gør godt for øjet, modtager plejehjemmene blandt andet også duftranker, som med sin lidt undseelige hvide blomst, dufter som en hel blomstereng.

- Vi vil gerne tage hensyn til de enkelte mennesker, og alle skal kunne nyde godt af blomsterne, også dem som ikke ser særligt godt, siger hun.

Tilbage til Ole Bjørn Petersen i Hørsholm som i øjeblikket selv klarer rengøringen af huset, da coronavirussen har sat en stopper for den del af kontakt til omverdenen også.

Optimismen er tydelig at spore, og det er ikke kun på grund af dagens blomsteroverraskelse.

- Jeg har sagt til mine børn, at hvis det her fortsætter en måned mere, så kan jeg ikke se længere. Så griner jeg og siger at "ja så gror håret jo for langt", siger han.

Brevet som lå sammen med buketten som Hørsholm Kommune i samarbejde med lokale blomsterhandlere i kommunen har delt ud.
Brevet som lå sammen med buketten som Hørsholm Kommune i samarbejde med lokale blomsterhandlere i kommunen har delt ud.
Foto: Privat

Selvom Ole Bjørn Petersen holder humøret højt, på trods af savnet til familien og ikke mindst sin kone, er der én ting, han er meget lettet over.

- Det er godt, at det ikke skete mens min kone levede, så havde jeg jo ikke kunne besøge hende. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere