DSB-undersøgelse i Waterfront-sag skal belyse strafansvar

Advokater skal i DSB-sag om Waterfront kortlægge, hvem der har været involveret og om de skal stå til ansvar.

Hvem i DSB har været involveret i eller haft kendskab til eventuelle retsstridige eller uetiske dele af et samarbejde med pr-firmaet Waterfront? Og har DSB grundlag for at tage ansættelsesretlige skridt over for ansatte?

Det er nogle af de spørgsmål, som advokaterne Per Magid og Erik Kjær-Hansen fra selskabet Bruun & Hjejle nu skal søge at besvare i deres undersøgelse af sagen. Det fremgår af et kommissorium for advokaterne.

DSB er kommet i søgelyset for at have betalt pr-firmaet for at holde en kritisk journalist beskæftiget med andre opgaver, så han ikke havde tid til at skrive negativt om DSB.

DSB's ledelse har efterfølgende taget afstand fra dette projekt. I samarbejde med Transportministeriet har man bedt advokaterne om at kulegrave sagen.

Undersøgelsen skal også redegøre for samarbejdet mellem DSB og Waterfront, herunder klarlægge, hvad Waterfront på vegne af DSB måtte have gjort i forhold til journalisten Lars Abild.

Advokaterne anmodes også om at vurdere samarbejdet, herunder om DSB eller Waterfront enten har overtrådt lovgivning eller udvist uetisk opførsel.

DSB udleverer skriftligt materiale til advokaterne om samarbejdet med pr-firmaet. Men der kan også hentes oplysninger fra andre kilder, ligesom der vil blive afholdt møder med relevante personer, fremgår det af kommissoriet.

Statens kammeradvokat deltager i undersøgelsesprocessen.

Advokaterne ventes at være klar med deres kulegravning af sagen den 15. marts.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik