Drama om borgmesterposten i Hvidovre

Beskyldningerne fyger, efter Dansk Folkeparti har konstitueret sig med Socialdemokraterne og SF i Hvidovre.

Dansk Folkeparti, der ellers var i valgforbund med de borgerlige partier og tre lokallister, valgte i nat at pege på socialdemokraten Helle Adelborg som borgmester. Og det har sat sindene i kog hos Hvidovrelisten.

-Hvidovrelisten og Dansk Folkeparti er blevet ofre for et modbydeligt taktisk forsøg på at skabe en løgn, der kunne så splittelse blandt de elleve kandidater, siger Arne Bech, der er 2. viceborgmester og kandidat for Hvidovrelisten, til DR P4 København.

Den løgn skulle ifølge Arne Bech være, at én af kandidaterne fra Hvidovrelisten ville pege på Helle Adelborg, hvilket fik Dansk Folkeparti til at sprænge valgforbundet og hoppe over til S og SF for ikke at miste indflydelse.

Og det er pressen og Helle Adelborg, der står bag løgnen, siger han.

Men den beskyldning afviser Helle Adelborg på det kraftigste.

- Rygternes bureau er nok det største, og der kan komme rigtig mange rygter, når man sidder tilbage på den tabende side, siger hun til DR P4 København.

Hos Dansk Folkeparti er der en klar grund til, at man valgte at pege på Socialdemokraterne, siger spidskandidat Mikkel Dencker.

-Dansk Folkeparti har slæbt en valgsejr hjem til oppositionens valgforbund, og det var alene i kraft af os, at der blev et flertal. Men Hvidovrelisten har ikke valgt at belønne os med en borgmesterpost, som vi ellers har fortjent, siger han til DR P4 København.

I stedet gik Mikkel Dencker til Socialdemokraterne, hvor han fik viceborgmesterposten samt formandsposterne i teknik- og miljøudvalget, arbejdsmarkedsudvalget og børne- og ungeudvalget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere