Dommer indberetter Brøndbys fans til DBU

Brøndby-fans kastede lightere, kanonslag og en gulerod efter Randers FC-keeper David Ousted i søndagens kamp.

Foråret er på alle måder begyndt skidt for Brøndby IF.

Søndag tabte bundholdet årets første superligakamp med 0-2 hjemme til Randers FC, og i den kamp måtte udeholdets målmand, David Ousted, finde sig i at få kastet lightere, kanonslag og en enkelt gulerod efter sig.

Det har kampens dommer Michael Svendsen indberettet til disciplinærudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Det er vores opgave at indberette det her til DBU's disciplinærudvalg, så det vil vi gøre, siger Svendsen til DR Sporten.

Han var tæt på at afbryde kampen.

- Det skulle ikke have fortsat i den gænge, så var vi gået i omklædningsrummet. I første omgang valgte vi at få sendt et signal ud over lydanlægget og appellerede til tilskuerne om at tage vare på spillernes sikkerhed.

- Det er det, jeg er her for at sørge for. Hvis jeg ikke kan garantere for spillernes sikkerhed, så er det klart, så går vi i omklædningsrummet, siger dommeren.

I første omgang var det slet ikke meningen, at der skulle være tilskuere på plads på Brøndby Stadion til Randers-opgøret.

DBU's disciplinærudvalg har givet Brøndby en straf på to kampe uden tilskuere og en bøde på 150.000 kroner i forbindelse med tilskuerballaden i en pokalkamp mod FC København 28. november sidste år.

Her invaderede flere Brøndby-fans blandt andet banen efter slutfløjt, og der blev kastet med romerlys.

I dommen stod der også, at skulle der blive yderligere problemer med Brøndbys tilskuere i løbet af foråret, risikerede klubben at skulle spille endnu en kamp på Brøndby Stadion for lukkede tribuner.

Brøndby har dog valgt at anke straffen til Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) appeludvalg, og derfor kunne klubben lukke tilhængere ind på Brøndby Stadion til søndagens kamp.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere