DF på nummerpladen

Biler med nye EU-nummerplader bærer nu de to bogstaver 'DF'. Det vækker ikke begejstring hos alle billister, skriver Urban.

Fremover vil 40.000 danske bilister mere eller mindre frivilligt køre rundt og reklamere for Dansk Folkeparti. I disse måneder får alle nye danske EU-nummerplader nemlig bogstavkombinationen DF. Dansk Folkeparti har dog intet med bogstavvalget at gøre - det er bare de bogstaver, man er nået til i rækken.

De to bogstaver er dog ikke gået ubemærket hen. Hos autoforhandlerne har de mærket danskernes syn på bogstaverne.

 - Generelt trækker de fleste lidt på smilebåndet, når de drager parallellen. Vi har oplevet en enkelt kunde, der specifikt valgte EU-nummerpladen fra, fordi der stod 'DF' på den. Hun ville ikke køre i en bil, der ledte tankerne over på Dansk Folkeparti,« siger Tage Winther, der er salgsassistent ved BMW i Lyngby.

Hvorfor folk reagerer så negativt på de to små bogstaver, har valgforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet et bud på.

 - Dansk Folkeparti er et ekstremt parti, som er mere markant end de andre. Det er blandt andet derfor, at folk har et forhold til bogstaverne DF,« siger Johannes Andersen til Urban, og tilføjer:

 - For det andet tror jeg, at folk generelt tænker mere over bogstaverne i dag, fordi de har et valg i forhold til, om de vil have noget specielt til at stå på nummerpladen eller ej.«

På motorkontoret, som udsteder nummerpladerne, har de dog endnu ikke modtaget nogen henvendelser fra borgere, der ser et problem i at have 'DF' stående på nummerpladen. Selv har de ikke overvejet, hvilke paralleller der kunne drages til bogstavkombinationen.

- Det har vi ikke haft i vores tanker. Der er visse bogstavkombinationer, som foreksempel 'SS', som man af etiske grunde ikke ser på nummerplader. Men hvis vi skulle til at tage hensyn i dette tilfælde, skulle vi pludselig tage hensyn til alt muligt forskelligt. Så kan man blive ved med at associere,« siger Bjarne Larsen, der er kontorchef i SKATs motorafdeling.

Torben Adelborg-Beck er formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling på Østerbro. Han er ikke overrasket over, at nogle reagerer negativt på, at have 'DF' stående på nummerpladen.

På trods af, at 2011 er et valgår, mener han ikke, at  Dansk Folkeparti får noget ud af den gratis reklame på nummerpladerne.

- Jeg tror ikke, at det gør en forskel for Dansk Folkeparti, at partiets bogstaver nu kan ses på de danske nummerplader,« siger Torben Adelborg-Beck til Urban.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere