Det kan du lave i weekenden: Ruiner under vand, samlermani og hip hoppens historie

Tag et kig ind i en surrealistisk fremtid, undersøg danskernes forhold til forbrug, eller lær om dansk hip hops historie i den kommende weekend

Vi går ind i efterårets sidste måned, når oktober bliver til november, og julen nærmer sig. Men inden julen og vinteren overtager helt, har vi her fem bud på, hvad du kan få foretage dig i den første weekend i november.

SUPERFLEX: It is not the end of the world – Vandkunst i Cisternerne

Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod

Hvordan ser fremtiden ud for Moder Jord? Dette er et spørgsmål, som kunstnergruppen SUPERFLEX prøver at besvare i samarbejde med kunsthallen Cisternerne. De har skabt et surrealistisk fremtidsbillede på en jord, forlængst forladt af menneskeheden.

På udstillingen går besøgende igennem de underjordiske gange, hvor vandet løber mellem benene på de besøgende. I et af rummene kan man blandt andet støde på druknet porcelæn i form af et landskab af oversvømmede toiletter. Toiletterne står som et portræt af menneskets forbrug og den globale kamp for at rette op på den skade, det har medført

Såfremt man har lyst til at slå et smut forbi Cisterne og udstillingen, så husk gummistøvler, idet våde fødder kan blive et problem uden det rigtige fodtøj.

 

Hvor og hvornår

Cisternerne, Beliggende i Søndermarken overfor Zoologisk Have og Frederiksberg Slot. Lørdag den 2. og søndag den 3. november. Begge dage fra kl 11 til kl 18. Entre koster 70 kroner for voksne, for børn er det dog gratis.

Læs mere her 

 

Bjerget – Samlermani i Brønshøj

Foto: Brønshøj Vandtårn
Foto: Brønshøj Vandtårn

Kunstneren Seimi Nørregaard har udforsket danskernes hang samlemani – om det så er lagener, legetøj eller lamper, så hober tingene sig op på lofter og i kældre. Seimi Nørregaard har i den forbindelse inviteret københavnere til at donere deres gamle ting for at skabe kunstinstallationen Bjerget.

Som navnet antyder, er det et bjerg kreeret af skrammel fra vores daglidag. Her kan besøgende simpelthen kravle ind til bjergets midte, hvor et ”hjerte” beklædt i knitrende og skinnende plastik skal minde os om tingene, vi alle har gemt og holdt på til ingen verdens nytte.

 

Hvor og hvornår

Brønshøj Vandtårn, Brønshøjvej 27, 2700 Brønshøj. Fra kl 11 til kl 17 både lørdag og søndag. Entre er gratis.

Læs mere her

 

Det er så svært at være så god – Dansk hiphops historie

 
 
Foto: djrocksit_pixabay.jpg

”Det er så svært at være så god,” sang nørrebrorapperen Kidd på sit nummer af samme navn, tilbage i 2011. Under samme navn holder Museum Ragnarock en temaomvisning om dansk hip hops historie. Fra de glade opstartsdage med Rockers By Choice og MC Einar, op igennem 90’erne med Hvid Sjokolade og Den Gale Pose, og frem til i dag med navne som L.O.C, Kidd og Benal. Gennem disse kunstnere bliver den danske hip hop historie genfortalt.

Spørgsmålet om, hvad hip hop indebærer, bliver også stillet. For er hip hop mere end hættetrøjer, store bukser og grimt sprog? Tag familien i hånden, og kom med ind i hip hoppens univers, søndag kl. 13.

 

Hvor og hvornår

Ragnarock Museum, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde. Søndag fra kl 13-14. Rundvisningen er gratis, når entre for museet er betalt. For voksne koster entre til museet 95 kroner, men for børn i alderen 0-17 er det gratis.

Læs mere her

 

BODY WORLDS – Kom ind under huden på mennesket

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Nu kan du blive klogere på kroppen i sin helhed, når Experimentariet slår dørene op for udstillingen BODY WORLDS. Her kan man komme ind og se rigtige menneskekroppe, der er blevet plastinerede. Det vil sige, at kroppens væsker og fedt er blevet erstattet med hærdet plastik, som giver et virkelighedstro udseende på kroppen under huden.

Man kan opleve, hvordan celler og muskler agerer under forskellige sportsaktiviteter, samt hvordan livsstil og sygdomme kan have effekt på kroppen. For eksempel har de udstillet to kroppe. Den ene har gråsorte rygerlunger, og den anden har et sæt raske lunger fra en ikke-ryger. Udstillingen danner grundlag for hele familien, og man lærer kroppen at kende på en ny og anderledes måde.

 

Hvor og hvornår

Experimentarium Hellerup, Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup. Fra kl. 09:30 til kl 19 både lørdag og søndag. Udstillingen er gratis, når entre er betalt. Entre koster 195 kroner for voksne og 115 kroner for børn.

Læs mere her 

 

Hubertusjagt – 100 år gammel tradition i Dyrehaven

Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Den første søndag i november løber den traditionelle Hubertusjagt af stablen, præcist som den har gjort de sidste 100 år. Hvert år flokkes op imod 40.000 mennesker for at se jagten, der symboliserer afslutningen på en lang sæson med jagter i den sjællandske natur. Dette er en opvisning for hele familien, hvor man kan opleve de mange ryttere til hest, og hvor især jagten gennem vanddammen er et stort tilløbsstykke. Rytterne er iført deres traditionelle påklædning med flotte røde jakker med sort krave, hvid skjorte, hvide ride bukser og hvide handsker.

I gamle dage jagtede man ræve. I dag jagter de dog bare rævehaler, der sidder på skulderen af to ryttere, der ridder forrest i feltet. Rytteren, der først kan få fat i rævehalerne, bliver kåret til vinder af dette års Hubertusjagt. Overrækkelsen af præmien bliver foretaget af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary på Eremittageslottet umiddelbart efter jagten.

 

Hvor og hvornår

Dyrehaven i Klampenborg. Søndag den 3. november, fra kl 10. Arrangementet er gratis.

Læs mere om tider og information om dagen her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Lav vild mad med spiselige planter

Bjarne Reuter

Disse 10 modtager flest bibliotekspenge: Brønshøj-forfatter indtager førsteplads

20190718-201441-L-1920x1280we

Ny festival i København vil byde 30.000 gæster velkommen til sommer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere